Здравка Евтимова: Думата е пътека и към тинята, и към простора над нея

11:01, 03 май 21 / Култура 25 3148 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Голямото божие възкресение в човешкия живот има много измерения. Може би възкръсването на едно приятелство е нашето спасение, може би една среща, един кръстопът, който ще ни поведе в красива посока. От нас зависи как ще изберем тази посока, посочи в ефира на bTV писателката Здравка Евтимова.

Миналото да бъде едно поле, на което днес да засеем семената на бъдещето", призова тя и допълни: „Поглеждайки назад да виждаме и силните моменти, енергията и мощта, но да виждаме и пропастите, за да се научим да не се боим от тях”

Не можем да избегнем силата на думите. Една истина, колкото и болезнена да е тя, може да бъде изречена от зложелател по такъв начин, че да ни хвърли в тинята. Но ако е изречена от човек, който ще каже тази истина, за да ни отдалечи от тинята? Думата е пътека и към тинята, и към простора над нея", смята Здравка Евтимова.

Според нея вярата е била необходимост през всички времена и една от огромните опори в нашия живот. 

През 2020 г. на Здравка Евтимова е присъдена Националната награда „Христо Г. Данов“ - 2020, за цялостен принос в националната култура. Статистиката за нейните публикации е поразителна: 11 сборници с разкази и 10 романа са издадени в САЩ, Китай, Великобритания, Канада, Израел, Гърция, Македония, Нидерландия, Италия, Сърбия. Общо в 32 държави са се появили нейни творби.  Членува в Съюза на българските писатели и е председател на Българския П. Е. Н.-център. Разказите и са част от учебната програма на Дания и САЩ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама