Втора европейска титла за сестри Стоеви

16:13, 02 май 21 / Спорт 25 3052 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви завоюваха втора европейска титла по бадминтон. Българките триумфираха във финала на двойки в Киев срещу британките Смит и Бирч с 21:14, 21:19. За Стоеви надпреварата в Украйна приключва без загубен гейм.

Сестри Стоеви са първият дамски дует през 21 век, който защитава европейската си титла и вторият изобщо в историята на бадминтона. През 2018 г. те се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка в Испания, пише bTV.

В първия гейм Стоеви изпитаха трудности срещу британките, които бяха точно след тях под номер 2 в схемата. Съперничките на българките натрупаха аванс от 7:2, но тогава последваха много силни минути за сестрите и те оставиха британските само с 14 точки.

Втората част бе по-равностойна, като двата тандема често си разменяха водачеството. В решителните последни точки обаче Габриела и Стефани показаха по-здрави нерви и по-сериозна концентрация, което им донесе и крайния успех.

На сестрите им предстои участие на два турнира, които са олимпийски квалификации за Токио.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама