Какво пожелаха политиците на българите за Великден?

12:09, 02 май 21 / Политика 25 3122 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Политиците и първите мъже в държавата отправиха своите пожелания към българите за светлия празник Възкресение Христово.

Президентът Румен Радев посочи, че за всеки Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече светлина в мислите и делата ни. „За нашия народ отбелязването на Възкресението единява традициите на рода и ценностите на вярата. В този светъл за православната вяра ден пожелавам здраве, мир и благополучие във всеки български дом“, написа той във Facebook.

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че Христовото Възкресение е най-великото събитие в историята на християнството и пожела Божията благодат донесе в домовете ни здраве и мир, а мъдростта ни води във всяко наше решение. В посланието си той спомена и тежката изминала година в условия на пандемия, като посочи, че няма трудност, която българите да не могат да преодолеят. Борисов не пропусна и икономическата и политическата криза. „Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри“, коментира той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пожела мир и благодат за българската земя. „Пожелавам ви любов в сърцето и топлина в дома. Разбирателството помежду ни да донесе добруване за всички“, заяви тя.

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ публикува снимки със своя внук и традиционната за Великден борба с боядисания яйца. „Да си пожелаем на днешния ден да възродим силата си и със себеотрицание да се изправим срещу неправдите в живота ни“, написа тя.

Поздрави по случай Великден отправи и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Великден е време, в което се обръщаме към себе си, търсим смисъла на живота, осмисляме отговорността, която носим към другите и се научаваме да бъдем смирени. Нека никога не забравяме, че винаги доброто е в състояние да победи злото, а любовта и вярата носят изцеляваща сила“, написа той.

В този най-светъл ден на великата победа на живота кметът на София Йорданка Фандъкова пожела от сърце здраве, радост и благоденствие. „С обич и търпение да търсим истината; да не оставяме да ни подвеждат и водят многословията на егоизма и злобата на деня; да утвърждаваме доброто с мъдрост и светли да бъдат дните и делата ни“, написа тя.

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пожела да бъдем здрави, благословени и по-добри хора. „Нека Възкресението да ни води по верния път.  На вас и семействата ви желая благополучие. Нека има мир и любов в сърцата ни“, посочи той.

Главният прокурор Иван Гешев пък поздрави чрез Twitter българите с песента на група „Епизод“ – „Последен марш“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама