Български зет е кандидат за кмет на Лондон

12:45, 01 май 21 / Свят 25 3810 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 6 май се провеждат избори в Шотландия и в Уелс. В Англия има избори за местни съвети и кметове. Несъмнено най-голям интерес предизвикват изборите за кмет на Лондон. Има доста недоволни от сегашния градоначалник Садик Хан, който е от Лейбъристката партия, макар и проучванията на общественото мнение да сочат, че той е фаворит за втори мандат. Основен негов съперник се очаква да бъде кандидатът на управляващата Консервативна партия Шон Бейли.

Интересното тази година е, че има много колоритни и екстравагантни кандидати. Има дори български зет. Това е Брайън Роуз, роден в Америка, женен за българката Мариана. Като притежател на You Tube канал води доста нестандартна онлайн кампания. 

Реших да се кандидатирам за следващ кмет на Лондон, защото обичам този град. Живея тук 21 години, това е моят дом, този град ми дава всичко - семейство, бизнес, цел в живота. Основната причина да кандидатствам за кмет е, че не мога да стоя настрана и да наблюдавам как сегашните политици водят към дъното града, който обичам. Аз имам бизнес от 30 години и никога не съм искал да се занимавам с политика, но сега ще ми се наложи, защото искам промяна. Искам да направя Лондон по-добър, защото ще живея остатъка от живота си тук, моите деца ще израснат тук и ще бъда погребан тук”, заяви Роуз в интервю за БНР.

Първите 10 години от общо 20-годишния престой в Лондон Брайън работи като банкер в лондонското сити. Последните 10 се занимава с медии. В YouTube е от почти 10 години.

Със съпругата му Мариана се срещат преди около 13 години. „Брайън дойде в магазина, в който работех - „Долче и Габана“ на Бонд Стрийт - и ... беше любов от пръв поглед. Отне му шест месеца да ме попита да излезем заедно и оттогава сме все заедно... В кампанията го поддържам по всякакъв начин. И Брайън често казва, че аз съм в основата на всичко, което се случва”, разказва тя.

Кандидатите за кмет на Лондон са 20. Освен Брайън Роуз, който притежава канала London Real YouTubе, има и двама истински ютюбъри - Нико Омилана с около 3,5 милиона последователи, и Макс Фош с близо половин милион последователи. Към екзотичните кандидати можем да включим още сатирика, известен под името граф Бинфейс, привърженика на конспиративни теории и брат на бившия лидер на лейбъристите Джеръми Корбин - Пиърс Корбин, и не на последно място актьора Лорънс Фокс, който открито призова хората да не спазват локдауните. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама