Радев: БСП заслужено получи третия мандат

10:51, 01 май 21 / Политика 25 3089 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

БСП съвсем заслужено получи третия мандат предвид своето трето място на изборите. Това заяви президентът Румен Радев. Очаква се днес Национален съвет на левицата да се събере, за да реши дали да приеме мандата за съставяне на правителство, който ще бъде връчен от държавния глава на 5 май.

Надявам се българските социалисти да оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет на демократичната алтернатива заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна. Мисля, че това го очакват и избирателите от ляво, и всички демократи“, посочи Радев.

Радев връчва третия мандат на БСП

Той припомни, че конституционната отговорност на президента е да назначи служебно правителство едва ако партиите в парламента не успеят да създадат редовно правителство. „От началото на своя мандат изпълнявам конституционните си задължения само и единствено ако стигнем до такава ситуация“, коментира президентът.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама