Топло, но с кратки превалявания

07:00, 01 май 21 25 2647 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, след обяд главно над западните райони ще се развие и купеста и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Температурите още ще се повишат и преобладаващите минимални ще са между 10 и 15 градуса, максималните - между 26 и 31 градуса, по Черноморието - малко по-ниски.

Над Черноморието ще е с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 21-25 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще е с разкъсана висока облачност, след обяд над западните райони - купеста и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 21 градуса, на 2000 метра - около 13.

В неделя - на Великден, времето ще се задържи доста топло за началото на май с максимални температури между 27 и 32 градуса. Вятърът ще е слаб с южна компонента. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се нормализират. Ще има по-значителни увеличения на облачността и по-късно през деня и през нощта срещу вторник на места, главно в планинските райони и Източна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама