Fibank представя Google Pay на своите клиенти

13:16, 27 апр 21 25 2068 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Mastercard, издадени от банката, чрез услугата Google Pay. По този начин клиентите, използващи смартфони с операционна система Android (версия Lollipop 5.0 или по-нова), могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay (информация за това може да се намери на уебсайта на търговеца).

Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Google Pay е бързо и лесно. За целта клиентът трябва да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. За да извършите плащане, трябва просто да отключите вашия смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

Разплащателна сметка и карта без такса от Fibank изцяло онлайн

През последните 12 месеца, поради продължаващата пандемия COVID-19, делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като все повече потребители предпочитат да използват смартфон или смарт часовник за целта. С добавянето на Google Pay към богатата палитра от възможности за разплащания на банката, Fibank отговаря на променящите се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите. Fibank е първата банка в страната, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация, банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама