Шиърър и Анри са първите в Залата на славата на Висшата лига

14:13, 26 апр 21 / Спорт 25 2901 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Алън Шиърър и Тиери Анри са първите футболисти, приети в Залата на славата на Висшата лига. Бившите нападатели имат общо 435 гола в английския елит и седем трофея „Златната обувка“.

Залата на славата признава и почита изключителните умения и талант на футболисти, придали изящество на Висшата лига от създаването ѝ през 1992 г., посочват организаторите, цитирани от bTV. 

Легендата на „Нюкасъл“ Алън Шиърър е първият футболист със сто гола във Висшата лига, като остава и единственият, който го е правил с два отбора. Той отбелязва 112 попадения в едва 138 мача за „Блекбърн“, като става и шампион с отбора през 1995 г. След това десет години играе за „джордитата“, за които има 148 попадения в 303 мача.

Тиери Анри вкарва 175 гола в 258 мача за „Арсенал“, като в пет поредни сезона завършва с 20 или повече гола. Французинът печели две титли на Висшата лига и е в основата на „Непобедимите“ - състава на Арсен Венгер, който завършва сезон 2003/04 без загуба.

През следващите няколко седмици феновете ще имат право чрез гласуване да изберат още шестима футболисти, които да се присъединят към Шиърър и Анри. Сред спряганите любимци на запалянковците са Стивън Джерард, Франк Лампард, Уейн Рууни, Рой Кийн, Ерик Кантона и други. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама