Гърция удължи мерките при влизане в страната

17:15, 25 апр 21 / Свят 25 3481 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 3 май, съобщава посолството ни в Атина, цитирано от МВнР. 

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Изискването ще важи и за деца над 5-годишна възраст. При неговата липса гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната. Гръцките власти по своя преценка мога да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).

На море в Гърция: Кога и при какви условия?

Всеки гражданин, без изключение, следва да има и генериран QR код след попълване на формуляр. 

Припомняме, че считано от 19 април гръцките власти взеха решение да отменят изискването за задължителна 7-дневна карантина за гражданите на държави - членки на ЕС и на Шенгенското пространство, включително и на България. Разпоредбите важат и за други държави.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама