Работилите от вкъщи за чужд работодател дължат данък на България

16:00, 25 апр 21 25 3027 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Хората, които заради пандемията от Covid-19 са работили повече от половин година от дома си в България за чуждестранен работодател през 2020 г., трябва да подадат данъчна декларация, напомни говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров в ефира на БНР. 

Крайният срок, в който всички физически лица, задължени да подадат данъчна декларация за миналогодишните си доходи, трябва да го направят, е 5 май. Дотогава трябва да платят и данъка за довнасяне, ако имат такъв. От приходната агенция съветват да не чакаме последния момент.

Не дължите данък, ако продавате лични вещи в интернет

„Работещите за чуждестранни работодатели, които са пребивавали в България повече от 6 месеца, повече от 183 дни се превръщат в хора, задължени да платят данъчната си декларация, независимо, че т.нар. по Данъчния закон Център на жизнените интереси, може да не е тук“, обясни Бъчваров.

Данъчна декларация за недвижимите имоти вече и по електронен път

По думите му заради пандемията много българи, работещи в чужбина, са се прибрали в страната, като са работели дистанционно за своите фирми. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама