На Великден и Цветница: Вярващите да не целуват иконите

14:21, 23 апр 21 25 2920 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите. Такива се препоръките към Църквата на здравния министър в оставка Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Ангелов препоръча на Лазаровден, Цветница и Великден в храмовете задължително да се спазва физическа дистанция от поне 1,5 метра и вярващите да носят предпазна маска. Изключение се прави за свещениците. Трябва да се осигурят дезинфектанти, както и да се извършва дезинфекция на храмовете, регулиране на потока хора, да се отварят прозорците по възможност и да се обособят отделни коридори за вход и изход на миряните, пише БГНЕС.

Зелени коридори по празниците с иРНК ваксини

Достъп до храма хората ще имат - ние им препоръчваме това да става в моменти и часове, когато няма струпване на хора“, посочи Кунчев. Той уточни, че тези препоръки се отнасят и за посещенията на заведения за хранене.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама