Рок звезди, които са отлични актьори

15:10, 25 апр 21 / Култура 25 3355 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Иги Поп не е единствената рок знаменитост, която приема предизвикателството да бъде актьор. И други знаменити музиканти се изявяват успешно в киното, макар и с кратки или епизодични роли.

Поп скоро потвърди новината, че се присъединява към групата на рок звездите, изкушени да се снимат във филмови продукции, съобщи „Контактмюзик”. Той ще участва в черната комедия „Синята игуана“, режисирана от Джереми ЛаЛонде. Това не е първият опит на Иги в актьорството - в миналото е имал роли в „Cry-Baby, Tank Girl, The Crow: City of Angels” и наскоро в „The Dead Don't Die”.

Кийт Ричардс

Китаристът на „Ролинг Стоунс“ изигра доста сполучливо бащата на капитан Джак Спароу, капитан Тиг, в два от филмите „Карибски пирати“. Подходящ избор за ролята, като се има предвид, че Джони Деп признава, че е копирал много от характерните маниери на Джак Спароу именно от Ричардс.

Стинг

Първата актьорска роля на Стинг е като The Ace Face във филма „Quadrophenia” от 1979 година. Продукцията е базирана на едноименната рок опера на групата „Who”. След това Стинг участва в запомнящи се шедьоври като „Дюн“ на Дейвид Линч, „Приключенията на барон фон Мюнхаузен“ на Тери Гилиъм и „Две димящи дула” на Гай Ричи. Очаква се Стинг да се появи в предстоящата френска фентъзи-комедия „Kaamelott: Premier Volet”.

Дейвид Бауи

Вероятно един от най-емблематичните образи в киното е създаденият от Дейвид Боуи герой Джарет - Кралят на гоблините във филма на Джим Хенсън от 1986 г. „Лабиринт“. Но той се появява и в редица други филми като „Последното изкушение на Христос“, „Туин Пийкс“, „Абсолютно начинаещи”, „Човекът, който падна на земята“ и „Престиж“, припомня БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама