18 жертви за четири години: „Отсечката на смъртта“ край село Микре

15:06, 22 апр 21 25 2344 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Отсечката на смъртта“ - това название носи пътят, който минава през ловешкото село Микре. Анализ на Института за пътна безопасност показва, че именно това е участъкът, където има най-голям риск да загинеш при катастрофа. 

Само за последните четири години там са станали над 115 пътни инцидента, при които живота си са загубили най-малко 18  души. Сериозно пострадалите са 32.

Последният тежък инцидент е от преди дни. Семейство загива, след като в колата им врязва джип, управляван от проф. Олег Асенов от Агенция „Пътна инфраструктура”. Последният се отървава без сериозни наранявания.

Инспекция на Института за пътна безопасност е открила множество дефицити на пътна безопасност в района.

Стационарната камера не работи от години, организацията на движението е противоречива, а знаците и маркировката не отговарят на нормативните изисквания.

„След множество инциденти през последните дни отново сме свидетели на кампанийно отношение на отговорните институции. Предприемането на акции от страна на Пътна полиция след инцидентите ни показва немощ и липса на план за управление на риска от ПТП. Необходими са незабавни структурни и кадрови промени в транспортната ни система, в противен случай ще продължим да повтаряме една и съща грешка”, заявяват от Института за пътна безопасност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама