Отново дъжд

07:00, 23 апр 21 25 2246 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над страната ще има значителна облачност и на места в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд. В източните райони ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, а максималните ще са между 14 и 19 градуса. В София сутрешната температура ще е висока - около 8 градуса, а максималната ще е около 15.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 10-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и преди обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня - и в Централна България, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Над 1700-1800 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2.

През нощта срещу събота в Югозападна България валежите ще се усилят. В събота ще преобладава облачно време, в Южна България от запад на изток ще превали дъжд. В Северна България ще е без валежи, там ще има и разкъсвания на облачността, по-значителни в северозападните райони. Северозападният вятър ще отслабне, на места и ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

В неделя над Западна България облачността ще се разкъса и намалее, ще бъде и почти тихо. Над Източна България облачността ще е променлива, по-често значителна, вероятността за валежи е малка; вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат, съобщи НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама