Депутатите в надпревара кой е най-големият душманин на ГЕРБ

10:55, 21 апр 21 / Политика 25 3524 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Кой е най-големият душманин на ГЕРБ? В такава надпревара влязоха депутатите по време на днешното заседание. Повод за това стана декларация на Тома Биков от ГЕРБ, който обвини ДПС и новите партии в парламента в задкулисие. Той разкритикува формациите на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова, че са изоставили политическите си заявки от предизборната кампания и са влезли в „общи задкулисни действия“ с Движението, въпреки заявките, че няма да работят заедно с тях.

Депутатите в 45-ото Народно събрание побързаха да отговорят на Биков, като влязоха в луда надпревара кой най-много мрази бившите управляващи и кой може да премахне модела „ГЕРБ“.

Борисов отново не дойде в Народното събрание

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ бе категоричен, че няма политическа партия, която да иска да се докосне дори до ГЕРБ. „Всеки в тази зала, който е извън ГЕРБ, трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество. Тук няма поле за размисъл“, заяви той. Йорданов предупреди, че ако се стигне до връчване на мандата на трета партия, то тя трябва да помисли хубаво какво ще направи. Той намекна, че единственият ѝ вариант за управление би бил коалиция с ГЕРБ.

От ДПС също поеха по линията за токсичността на ГЕРБ. Йордан Цонев заяви: „Всеки, който сте прегърнали в управлението, е изгорял - Реформаторския блок изгоря, АБВ изгоря, целият патриотичен блок къде е сега? Токсични сте в управлението, токсични сте в опозиция“. Йорданов подчерта още, че си спомня как през 2013 г. депутатите от ГЕРБ са тропали по банките и са правили 60-70 изказвания при обсъждане на всеки член от закон. Той се обърна към новите партии с думите: „Подгответе се колеги, това ви чака”.

БСП влезе в „битката“ за най-голям душманин с тезата, че пет пъти е искала вот на недоверие срещу правителствата на Бойко Борисов. Корнелия Нинова разкритикува и новите партии, че не искат подкрепата на БСП. „Политиката на ГЕРБ е да създава хаос и нестабилност. Новите политически субекти не могат сами – не ви достигат гласове, но в същото време отказвате протегната ръка на БСП“, каза тя и определи това като очевидна липса на политическа мъдрост. „Не ви искаме нищо - искаме не просто този модел да бъде пропукан, а да бъде отстранен и да няма възможност да се върне. Не приемате това предложение - ваша си работа“, посочи тя.

Темата коментира и Бойко Борисов при напускането на болницата, в която вчера беше опериран. „Чувам някой казва, че избирателите били казали модела „ГЕРБ“. Кой е моделът „ГЕРБ“- силни кметове и отговорност за всяко нещо. Ако сме сгрешили, излизам, взимам оставка, дърпам се, махам министри“, каза той в типично свой стил.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама