Гласовете на семейството на Цветанов не са отчетени в бюлетините

16:45, 20 апр 21 / Политика 25 1494 Шрифт:
Ирина Иванова

Цветан Цветанов разказа, че гласовете на съпругата, дъщеря му и приятелите в тяхната избирателна секция са били отбелязани като 0 за Републиканци за България. Същото се е случило и с тези на Джема Грозданова и дъщерите ѝ и това не са единични случаи. 

Имаше определен натиск и особено последните 2-3 седмици от кампанията целият държавен апарат работеше затова да бъдат спрени всички тези, които извършваха политическа дейност от страна на Републиканци за България. В деня за размисъл, когато бях на територията на Велико Търново, по анонимен сигнал привикаха 10 човека, на които им се казваше да подпишат протоколи да не агитират в деня за размисъл, а те нямаха такива намерения“, каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в ефира на TV+, цитиран от пресцентъра на партията. 

По думите му са били правени обиски на колите и домовете на членовете на партията.  „От тази гледна точка за всички стана ясно, че не сме нито патерица, нито сме имали нещо общо с ГЕРБ. В цялата тази кампания много от политическите субекти лансираха точно тази теза, която беше угодна, за да може все пак да направят всичко възможно, тези които са колебаещи се или симпатизират на Републиканци за България да потърсят някаква друга алтернатива“, посочи той. 

Quote Icon Ако се направят произволно няколко проверки в секциите ще се види колко много са недействителните бюлетини на Републиканци за България или на други партии, които искаха промяна в българското общество и в институциите в страната, заяви Цветанов.

Според него най-притеснителното в тези избори е, че държавната машина е била използвана много сериозно, за да бъде увеличена възможността Републиканци за България да не влезе в българския парламент.

Цветанов разкри, че много от хората са били заплашвани още при тяхната номинация за народни представители от листите на Републиканци за България и един от примерите за подобни действия е в област Кърджали. „Имаше заплахи към представител от община Кирково затова, че майка му и членове от семейството му ще бъдат уволнени и ще бъдат направени съответните проверки. Машината работеше много сериозно, за да бъде спрян този ентусиазъм и тази енергия, която имаше в Републиканци за България“, разказа той. 

Важно е да бъде съставено правителство без ГЕРБ

„Ако ГЕРБ в момента имат определени притеснения, те все пак ще искат да има бързи избори, за да може да запазят и съхранят част от административния апарат“, заяви Цветанов. По думите му изборите не могат да бъдат честни по начина, по който се провеждат и представят сега.

Според него е по-важно партиите, които са извън ГЕРБ да направят така, че да се състави правителство, да се предприемат икономически, социални и законодателни мерки, които да са свързани с важните неща за един кратък мандат на един парламент. „Няма как този парламент да има устойчивост за един 4-годишен мандат“, прогнозира Цветан Цветанов.

„По-важно е да има ясна програма за кратък срок от време най-неотложните неща да бъдат приети и да се гарантира честността на следващите избори. Ако не се предприеме градивен подход от всяка една от парламентарните групи още повече ще падне доверието в българските политици и в българските парламентарни сили“, каза Цветан Цветанов.

Той изрази мнение, че резултатът на ГЕРБ е такъв поради неглижирането на диалог, който трябваше да се води по важни теми като пандемията и икономическото състояние на страната.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:05, 20 апр 21

Защото не са гласували за теб !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама