ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“

12:16, 20 апр 21 / Политика 25 2362 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Влизаме в един безкраен финал на модела, в който никой не иска да поеме отговорността за началото на новия политически процес, коментира в интервю за БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

Усещането, че политиците играят игра, която е интересна за тях, а не за всички ни, е усещане, което няма как да върне доверието в политическия процес в страната и това е огромен проблем“, изтъкна Делийски. По думите му всеки сякаш се опитва да играе своята игра в рамките на една затворена система.

ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“, смята анализаторът. „Най-голямата партия се държи като прелъстена и изоставена от народа си и от останалите – странно поведение, леко истерично на моменти, независимо от това кой изиграва истерията“.

Новият кабинет на ГЕРБ: Калин Вельов - министър на културата, Любен Дилов – на туризма

До днес ГЕРБ не разбраха, че в пропорционалната система не е важно, че си спечелил най-много, а колко си спечелил на фона на останалите и дали ще успееш да съставиш правителство, допълни Страхил Делийски.

Почти всички партии все още са в предизборна кампания, защото вероятно нагласата е, че ще влизаме в нови избори. Това го виждаме при всички, посочи политологът. „С хипотезата, че това Народно събрание не е от тук, то е за малко, както се казва“.

Политическият елит е призван да управлява, а не да забавлява. Ние го разбираме, но и политическият елит трябва да го разбере“, подчерта Делийски. „Тук няма място нито за цупене, нито за сърдене, нито за кой знае колко много шегички и закачки“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама