Четири жертви при серия от стрелби в САЩ

09:40, 19 апр 21 / Свят 25 2489 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Поредна стрелба в Съединените щати. Трима души бяха убити при стрелба в жилищен комплекс в Остин, щата Тексас. На този етап не се съобщава за други пострадали.

Районът беше отцепен от полицията. Смята се, че предполагаемият извършител е 41-годишен бивш полицейски инспектор. Мотивите му не се посочват, съобщи bTV.

Според полицията инцидентът е от битов характер и няма опасност за обществената сигурност.

При друг инцидент седемгодишно момиче загина при стрелба в Чикаго. Детето е простреляно пред ресторант на „Макдоналдс”, докато зедно с баща си са чакали в колата своя ред за поръчка. Неизвестен е стрелял по момичето и баща му няколко пъти. Полицията ги е транспортирала до болницата, но по пътя момиченцето е починало. Бащата на детето е в тежко състояние. Стрелецът се издирва, води се следствие, предаде БГНЕС.

Само преди дни осем души загинаха в сграда на FedEx в Индианаполис, след като мъж откри огън, а след това се самоуби. 

Убитите при масови стрелби тази година в САЩ са 147. Миналата година са били 610. В края на миналия месец амерканският президент Джо Байдън се обяви за забрана на автоматичните оръжия и по-строг контрол за носенето им.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама