ГЕРБ се страхува най-много от служебно правителство

19:32, 18 апр 21 / Политика 25 2675 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служебният кабинет ще се случи, само ако се изчерпат всички други варианти. Надявам се, че това няма да се случи. Най-много от служебен кабинет се страхуват от ГЕРБ. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Борисов: Викат ме в парламента, за да направят народен съд

„Прави ли Ви впечатление, че само те говорят за служебен кабинет, а президентът говори за служебен кабинет дотолкова доколкото това е едно конституционно задължение. Няма как да оставим държавата във вакуум. Разбира се, че сме готови за всяка една ситуация, такава каквато тя ще бъде през следващите дни“, каза тя в ефира на Нова телевизия.

Йотова каза, че през годините доверието между Дондуков“ 2 и Позитано 20 е нараснало още повече. Вицепрезидентът разкри, че за нея не е било изненада, че е избрана от Радев за втори мандат. Двамата за обсъждали аргументите, с които да защитят своето решение.

БСП най-накрая подкрепи Радев за втори мандат

„За нас най-важното, след обявяването на новината за втори мандат, беше да върнем държавността. Ние разчертахме една цяла политическа програма. Хората подкрепиха аргументите, а не просто кандидатурата на две личности”, смята вицепрезидентът.

Йотова заяви, че симпатизира на „Има такъв народ”, тъй като в тяхно лице вижда млади хора, които търсят промяна. Относно предложението им за промяна в Изборния кодекс, тя е на мнение, че не е необходимо членовете на ЦИК да се назначават от една институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама