Премахнаха незаконните павилиони пред болница „Св. Иван Рилски“

10:17, 17 апр 21 / София 25 3486 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вдигнати бяха незаконните павилиони пред болница „Св. Иван Рилски“ в столицата. Обектите бяха захранвани с ток от фаталната шахта, която уби 16-годишно момче преди два месеца.

Токов удар уби 16-годишно момче на улицата

Два от павилионите, поставени покрай оградата, бяха вдигнати през деня в петък, а вечерта беше вдигнат и третият павилион, който се намираше пред главния вход на болницата, съобщи БНТ. Остават двата в двора на лечебното заведение.

След трагичния случай с токов удар: Премахват 5 павилиона с изтекло разрешително

На 14 февруари 16-годишния Людмил почина след токов удар от необезопасена шахта на оживения столичен булевард „Иван Евстатиев Гешов“. Трагичният инцидент на 14 февруари предизвика широк обществен отзвук, а прокуратурата започна разследване.

Проверката установи, че захранваните от шахтата обекти са незаконни. Павилионът-убиец пък се оказа с договор с болницата и с ЧЕЗ, а общината регулярно е събирала наем от него.

Два месеца по-късно нито една институция не е поела вина за инцидента. Оставка подаде само главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков, но като морален акт, а не като поемащ вина за случая. Оставката на столичния кмет и на главния архитект също бе поискана, но те обясниха, че отговорността им се изчерпва с изнасяне на информация за обектите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама