Може да е необходима и трета доза от ваксината на „Pfizer“

10:28, 16 апр 21 25 3079 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Трета доза от ваксината срещу Covid-19 на „Pfizer“ вероятно ще бъде нужна след година от първоначалната имунизация. След това ще се прави реваксина всяка година. Това обяви шефът на компанията Алберт Бурла.

„Има ваксини като тази за полиомиелит, при които една доза е достатъчна, но има и такива като за грип, при които трябва ваксиниране всяка година“, казва Бурла, цитиран от „Ройтерс“. Коронавирусът повече прилича на инфлуенца, отколкото на полиомиелит и това ще наложи ваксинирането всяка година.

Вариантите на вируса ще изиграят ключова роля в развитието на ваксините, смята шефът на „Pfizer“.

Още през февруари компанията обяви, че започват клинични изпитвания на трета игла, както и подобрена версия на оригиналния си препарат. Регулаторите и в Европа, и в Щатите предвиждат облекчени процедури за разрешение на допълнителните дози, защото те се адаптират върху вече съществуващите и разрешени ваксини.

Каква е разликата между ваксините на „Pfizer”, „Мoderna” и „AstraZeneca“?

От „Moderna“ също обявиха, че разработват бустер – трета игла, която се очаква да бъде готова до есента, предаде bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама