Заради неволна грешка: Скандал между Тошко Йорданов и Нова телевизия

15:43, 14 апр 21 / Новият парламент 25 3987 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Неволна грешка на репортер заформи скандал между Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ и Нова телевизия.

В свое пряко включване в обедната емисия на телевизията от 13 април репортерът Благой Цицелков анонсира: „От „Има такъв народ“ заявиха, че са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки – включително ДПС и ГЕРБ“.

Това стана причина Тошко Йорданов да обвини репортера в разпространение на фалшиви новини. „Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, заяви той в ефира на 7/8 ТВ. Йорданов определи изказването като „мазна лъжа“, изречена „без капка срам“. Към момента партия „Има такъв народ“, която спечели второто място на парламентарните избори на 4 април, все още не е заявила намерения за евентуално съставяне на правителство. От там обаче категорично отхвърлят възможността за коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС.

По-късно ръководството на Нова телевизия разпространи позиция, в която се посочва, че в анонса на репортера е направена неволна грешка с имената на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и коалицията на „Отровното трио“ и Мая Манолова - „Изправи се! Мутри, вън“. В последвалия репортаж това се изяснява. „Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи“, се посочва в позицията на медията.

От къде дойде грешката? Всъщност Благой Цицелков цитира Николай Хаджигенов, който в сутрешния блок на телевизията заявява: „БСП сами предложиха подкрепа - ще я вземем. Подкрепа от ДПС, ако има такава, ще я вземем. И ако ГЕРБ подкрепят политическото убийство на ГЕРБ, ние ще го вземем“. Заради тези негови думи се разрази скандал и на друг фронт – това предизвика остра реакция от страна на партньорите в коалицията Мая Манолова и Татяна Дончева.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама