Двама огнеборци загинаха при голям пожар в Санкт Петербург

23:40, 12 апр 21 / Свят 25 2702 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Двама огнеборци загинаха, а други са пострадали при гасенето на пожар в Санкт Петербург. Огънят е възникнал днес по обяд в историческа сграда, която е била една от най-големите фабрики в страната.

Българка загина при пожар в Италия, след като спаси двама възрастни

Часове наред над триста спасители гасят огъня, който към момента е локализиран. Сградата се е използвала за складове на различни предприятия. В нея е имало хора, когато е възникнал пожарът, но не са пострадали.

Предполага се, че разпространението на огъня е тръгнало от помещение, в което са се произвеждали дървени лодки. Четири от етажите му почти напълно са изгорели. Общата засегната площ надвишава 4 хил. кв.м. Евакуирани са всички източни квартали на града, най-близките училища и детска градина. В гасенето на огъня се е включил и хеликоптер, който е излял над 30 тона вода над сградата, предадоха ТАСС и „Първи канал“. 

Все още не е ясна причината за възникването на пожара.

Прокуратурата е започнала проверка по случая. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама