Първи коментар на Радев: Надявам се тази седмица да се свика парламентът

19:45, 12 апр 21 / Новият парламент 25 2257 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Нека видим списъка с имената на депутатите, обнародван от ЦИК в Държавен вестник“. Съответно ще взема решение и ще издам указ за свикване на първото заседание на парламента, заяви президентът Румен Радев в първия си коментар след парламентарните избори.

Той подчерта, че няма намерение да бави процедурата. „Редно е в обстановката, в която се намираме, час по скоро да имаме яснота. Надвам се да има стабилно, оперативно, редовно правителство. Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, трябва да спазваме стриктно Конституцията и законите“, подчерта държавният глава. 

ЦИК обяви новите 240 депутати в парламента

Засилват се спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебно правителство. Това издава само страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от него“, изтъкна Румен Радев. 

ГЕРБ отчетоха изборните резултати без Борисов

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама