Спортни емоции с Григор Димитров и мегасблъсък от Шампионската лига по MAX Sport

13:19, 12 апр 21 / Спорт 25 2763 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Програмата на MAX Sport в началото на седмицата обещава много емоции на спортните фенове с началото на тенис турнира ATP Masters 1000 в Монте Карло и мачовете реванши от 1/4-финалите в Шампионската лига.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на първия Мастърс 1000 турнир на клей за годината още в понеделник, като негов съперник ще е старият му познайник Ян Ленард Щруф. Двубоят между Гришо и германеца е последен в програмата на централния корт „Рение III“ и се очаква да започне около 18:00 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 1.

До момента Димитров и Щруф са играли един срещу друг четири пъти, като балансът е 2:2. Любопитен факт е, че два от въпросните четири сблъсъка бяха именно във втория кръг на ATP Masters 1000 турнира в Монте Карло. През 2017 г. германецът победи с 3:6, 6:3, 6:2, а две години по-късно първата ни ракета взе реванш на кортовете на Княжеството със 7:6, 6:4. Последният мач помежду им бе отново на Мастърс надпревара на клей – в Рим през 2019 г., когато Щруф отново спечели с 6:4, 6:7, 6:3.

Турнирът в Монте Карло се очаква с огромен интерес и заради завръщането на корта на Новак Джокович и Рафаел Надал, които не взеха участие на първия ATP Masters 1000 за годината в Маями заради контузии. Всички най-интересни мачове от кортовете в Княжеството ще се излъчват пряко по MAX Sport 1 и MAX Sport 2.


Снимка: А1

Във вторник пък ще научим имената и на първите два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига, като и двата четвъртфинала реванш ще се излъчат пряко по MAX Sport.

Миналата седмица в Мюнхен Байерн и ПСЖ сътвориха същинско шоу, от което като победители си тръгнаха французите след успех с 3:2. Двубоят в Париж обаче остава напълно непредвидим, въпреки че баварците отново ще бъдат без водещия си голмайстор Роберт Левандовски, който е с травма. Дали ПСЖ ще удържи крехкия си аванс от 1 гол или баварците ще изнесат поредната си лекция с марка Шампионска лига, ще стане ясно от прякото предаване на мача във вторник от 22:00 часа по MAX Sport 3.

По същото време, но по MAX Sport 2, Челси излиза като символичен домакин срещу Порто след аванс от 2:0 в първия мач. И двата сблъсъка от този четвъртфинал се играят в испанския град Севиля, заради усложнената от Covid-19 ситуация във Великобритания.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама