Дан Браун благодари на Софийската филхармония за изпълнението на „Дива симфония“

11:59, 12 апр 21 / Култура 25 3878 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Софийската филхармония изпълни „Дива симфония“ на световноизвестния писател Дан Браун. В официалния си профил във Facebook писателят благодари лично на диригента Павел Златаров, актрисата Снежина Петрова и на филхармонията за изпълнението на неговата „Дива симфония“. Браун споделя и материал за концерта на колегите от Агенция Монитор. Диригентът и актрисата също му благодарят в коментари под публикацията.

Дива симфония“ е първата книга за деца, написана от автора на прочутия бестелър „Шифърът на Леонардо“. Историята разказва за мишка-диригент и оркестър от животни, които ще учат децата от 3 до 7 години на упоритост, търпение и сътрудничество.

Книгата излезе у нас заедно с албум от класическа музика със същото име. Композициите са писани от Браун преди около 30 години, много преди да започне с писането на романи. В края на ноември миналата година ви разказахме за книжката и публикувахме откъси от нея, предоставени ни от издателство „Бард“.

Детската симфония от автор номер 1 на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ прозвуча в зала „България“ веднага след световната си премиера.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама