EIT Digital 2022: Даваме тласък на предприемачеството и образованието за една силна цифрова Европа

09:45, 12 апр 21 25 2181 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

EIT Digital открива процедура за приемане на предложения за структурата на дейностите на EIT Digital за 2022 г. Предложенията се приемат до 12 май 2021 г.

EIT Digital 2022 е насочена към предприемачески настроените личности, които възнамеряват да стартират или да подпомогнат развитието на високотехнологично предприятие и продукт (Фабрика за иновации), или искат да предоставят образователни програми за предприемачество в сферата на цифровите технологии (Академия за предприемачество).

Работната програма на EIT Digital за 2022 г. се ръководи от Стратегическа иновационна програма на EIT 2020-2022, която припознава пет фокус области от тяхната стратегия: Цифрови технологии, Цифрова промишленост, Цифрови градове, Цифрово благосъстояние и Цифрови финанси. Тези области са ключови за изграждането на силна цифрова Европа.

Предложенията се приемат от 6 април до 12 май 2021 г. Подборът ще бъде направен до края на юни 2021 г. Очаква се дейностите да стартират на 1 януари 2022 г.

Фабриката за иновации на EIT Digital предоставя подкрепа на общоевропейски екипи на образователни, изследователски и бизнес организации. С подкрепата на EIT Digital избраните дейности ще станат основополагащи за Европейската екосистема и ще получат инвестиция като съфинансиране за стартиране или стимулиране на високотехнологично предприятие и продукт.

Академията за предприемачество на EIT Digital предоставя подкрепа за провеждането на програми и курсове, съдържащи компоненти, ориентиране към развитието на бизнеса. Oт компанията очакват с нетърпение да получат предложения от Магистърско училище, Професионално училище и Лятно училище.         

По думите на изпълнителния директор на EIT Digital Вилем Йонкер: Екосистемата на EIT Digital е позиционирана изключително добре в Европейското цифрово десетилетие. Присъединете се към нас, за да създадем европейските цифрови решения с въздействие в световен мащаб. Станете част от предоставянето на образователни програми за предприемачество, които развиват европейския цифров талант и умения. С други думи, нека заедно изградим една силна цифрова Европа.

В момента EIT Digital има над 300 партньори от средите на бизнеса и промишлеността, изследователските и академичните среди, сред инвеститорите и представителите на публичния сектор. До сега са подкрепили над 370 стартъп  и скейлъп компании, които са привлекли над 1 милиард евро и имаме записани 3 000 студенти по предприемачество.

Включете се в най-голямата европейска екосистема за цифрови иновации и образование. Дайте своя принос към EIT Digital 2022. За повече информация: eitdigital.eu/eitdigital2022.  

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 SeoexpertDen 13:47, 10 юни 23

Оптимизрайте сайта си за повече посетители и продажби!
Ако искате уебсайтът ви да привлича възможно най-много посетители,
той трябва да бъде не само полезен и удобен за ползване, но и добре оптимизиран за търсачките.
Това изисква много усилия и разходи, но ако искате да ускорите процеса и забележимо да повишите сайта си
в резултатите в Гугъл, можете да използвате нашите услуги.
Така не само бързо да получите желаните резултати, но дори ще спестите време и пари.
SEO услуги

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама