Новата линия на метрото няма да работи през уикенда

17:00, 07 апр 21 / София 25 3267 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На 10 и 11 април, събота и неделя, участъкът от третата линия на Софийското метро от метростанция МС „Хаджи Димитър“ до „Красно село“ ще бъде затворен. 

Спират трамвай №5

Причината е, че ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък и новото трасе от станция „Овча купел“ до Горна баня, съобщиха от Столична община. Осигурен е заместващ автобусен транспорт. 

Снимка: Столична община

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

Стоян Братоев: 90 000 дневно са пътуващите в метрото, спадът е 4 пъти

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от Третата метролиния, е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама