Искра Михайлова се отказва от депутатското място

19:15, 07 апр 21 / Новият парламент 25 2527 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова се отказва от място в българския парламент. Михайлова бе водач на листата на Движението в Пазарджик, която на предишните избори бе оглавявана от Делян Пеевски.

Заявих пред Централната избирателна комисия, че се отказвам от мястото си като кандидат за народен представител“, обяви тя във Facebook.

Оставам представител на ДПС в Европейския парламент. Пожелавам успех на избраните народни представители от листата на ДПС! Благодаря на всички, които ни подкрепиха! Вашето доверие е огромна отговорност и амбиция за нас! Благодаря на целия екип на ДПС Пазарджик за силата, волята и вярата! За огромната работа и постигнатия успех!“, написа още Михайлова.

Втори в листата след Искра Михайлова е областният лидер на ДПС в Пазарджик Юмер Хамза. Очаква се ДПС да вземе два мандата, а мястото на Михайлова да заеме третият в листата Сергей Кичиков. 

Хасан Азис също няма да седне на депутатска банка и остава кмет на Кърджали. Множество започнати проекти в града, поетите ангажименти към гражданите, както и многото работа, която ни чака в общинската администрация, ме убедиха, че мястото ми е в града“, обяви той.

Кметът бе втори в листата на ДПС в Кърджали, традиционно водена от лидера Мустафа Карадайъ. Трети в листата е Ресми Мурад, областен лидер на Движението. Той обяви пред bTV, че също се отказва от място в новия парламент. След него в листата е Мукаддес Налбант, която е бивш зам.-министър на образованието в кабинета на Тройната коалиция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама