Десетки жертви след мащабни наводнения в Индонезия

13:46, 04 апр 21 / Свят 25 2499 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Наводнения след поройни дъждове днес отнеха живота на най-малко 44 души на индонезийския остров Флорес, девет души са пострадали, а петима са изчезнали, предаде "Ройтерс".

В съседната държава Източен Тимор се съобщава за трима загинали. На остров Флорес са пострадали 49 семейства, съобщи говорителят на агенцията за справяне с бедствия.

Десетки къщи са залени от кал в село Ламанеле, а домовете на хората в източната част на острова са отнесени от наводненията, допълни говорителят. На остров Адонара, източно от Флорес, е паднал мост, а спасителите работят под проливен дъжд, при бурен вятър и високи вълни, съобщи Нова телевизия.

В Източен Тимор сред осем загинали при земно свличане в покрайнините на столицата Дили е двегодишно дете, съобщиха свидетели за "Ройтерс". Електроснабдяването е прекъснато, а президентският дворец е наводнен след започналите късно снощи поройни дъждове, съпроводени със силен вятър.

Клипове в социалните медии показват рухнали сгради и автомобили, залени от придошлите води. Индонезийската метеорологична агенция съобщи, че тропически циклон наближава междуостровното море Саву между южната част на индонезийската провинция Нуса Тенгара и северния бряг на Източен Тимор и предупреди за продължаващи валежи и ветрове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама