Радев за шпионския скандал: Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси

11:38, 04 апр 21 / Политика 25 3198 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси. Така президентът Румен Радев коментира шпионския скандал с участие на Русия.

В нощта на 19 март у нас бяха арестувани шестима заподозрени в шпионаж за Русия. Сред тях бяха и двама български военни по подозрение за предаване на секретна информация на чужда държава, както и служител на Народното събрание. Българското външно министерство обяви предполагаемите им връзки с руското посолство, а от там пък призоваха за прекратяване на спекулациите.

Шпионският скандал: Един от задържаните е пуснат под парична гаранция

„Ако българският съд потвърди масовия пробив на националната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компроментира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците ни. И злепоставя тежко България. За това вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси – защо високопоставени служители в Народното събрание и Министерството на отбраната, чиито проверки и допуск се издават от служби, пряко подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност“, коментира държавният глава. 

Борисов към руските служби: Да спрат да шпионстват България

„Защо се пренебрегва фактът, че организацията и контролът на политиката за защита на класифицирана информация се осъществяват от Министерски съвет? За това очаквам не само пълно разследване на случая, а и задълбочен анализ на причините, които водят до подобно състояние на националната сигурност. И най-вече ефективни мерки за нейното укрепване. Следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността след сегашния премиер“, посочи Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама