Съдът разреши проучване на възможностите за възстановяване на Княжевския лифт

10:29, 03 апр 21 / София 25 1528 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Още една крачка за възстановяването на Княжевския лифт! Столична община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това съобщи във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване. „Тезата на „Витоша ски“ е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции.  Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта“, обясни Фандъкова.

Още една крачка към възстановяването на Княжевския лифт

„Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието намерихме още един вариант за възстановяване на лифта“, съобщи още тя.

Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и „Витоша ски“ ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи. През тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството проведоха среща, на която се обсъждаха варианти за възстановяване на Драгалевския лифт“, обясни столичният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама