Големите кавички

10:25, 02 апр 21 / Големите кавички 25 4145 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (22 - 26 март)

Стар лаф на Бисмарк се преписва кога най-много се лъже – след лов, по време на война и преди избори. Ние сега, слава богу, не сме по време на война, но преди избори, затова има лъжи отвсякъде”, каза главният редактор на хумористичния вестник „Стършел” Михаил Вешим в интервю за БГНЕС. 

Въпреки това той не приема твърдението, че всички в политиката са маскари и призова хората да правят разлика между думите на бай Ганьо и автора му Алеко Константинов. Поясни, че това е реплика на героя, а не на Константинов. Според него колкото и някои хора да не искат да се познаят в този образ, той си остава жив. 

„Когато Алеко е писал бай Ганьо не е имало бай Ганьо-шеф на комисията по културата, не е имало бай Ганьо-бизнесмен, бай Ганьо-милионер или бай Ганьо-собственик на казина, бай Ганьо-собственик на лотарии. Не и имало бай Ганьо-шофьор, бай Ганьо-футболист със световна слава, бай Ганьо-собственик на футболен отбор, че дори и бай Ганьо-Доктор хонорис кауза. Бай Ганьо може да бъде и телевизионен водещ, на много популярно шоу. Всички тези неща са допълнение към един герой на 130 години, в развитие, който си е все така жив. Докато Алековците никакви ги няма, Ганьовци колкото искате има“, заяви Вешим. 

По думите му обаче политиците ни не са широкоскроени, а точно обратното. Те са тясноскроени и ги стягат костюмите, та си подаряват саката. Обаче имат чувство за хумор. Най-показателният пример е сегашният ни премиер. Той има чувство за хумор и много остър език. Може с една шега да навре политическия си противник в ъгъла, както го и прави. Министър-председателят няма другото, което е една степен по-нагоре – чувството за самоирония. Той не може да се погледне отстрани и се смята за велик, което го прави страшно смешен“, сподели Михаил Вешим, като отбеляза, че това е и причината Борисов да не  може да понася карикатурите с неговия образ.

„Казва: „Те все ме рисуват много дебел“. Карикатуристите като чуха, че това го дразни почнаха да го рисуват още по-дебел. То това е шаржът – да намериш някаква характерност“, добави още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама