Статуя на Грета Тунберг разгневи студенти

19:30, 01 апр 21 / Свят 25 2541 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Статуя на активистката Грета Тунберг в британски университет предизвика гняв у студенти, които определиха проекта като загуба на пари.

Учащи в университета в Уинчестър, в южната част на Англия, изразиха своето недоволство от цената на статуята, която е почти 24 000 британски лири (33 000 щатски долара). От учебното заведение обаче защитиха проекта като подчертаха, че Тунберг е „вдъхновяваща“ фигура и „символ на постоянния ангажимент на университета към постигането на социална справедливост“.

Учени кръстиха нов вид безгръбначно на Грета Тунберг

От своя страна синдикатът на студентите заяви, че макар да се възхищава на Грета „за нейния стремеж и решителност, не може да оправдае поставянето на статуята“. Според тях е трябвало парите за статуята да бъдат отделени за допълнително финансиране за услуги за подкрепа на студенти в кампуса, предаде Нова телевизия. 

Припомняме, че климатичната активистка Грета Тунберг стана известна с движението „Училищна стачка за климата“ от ноември 2018 г. Движението ѝ нарастна до световен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година. На 15 март 2019 г. около 1,4 милиона ученици от цял свят се присъединиха към нейния призив в стачките и протестите. Грета Тунберг има и номинация за Нобелова награда за мир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама