Големите кавички

16:20, 31 мар 21 / Големите кавички 25 3358 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (22 - 26 март)

Да си в политическата власт е огромно изкушение. Ти трябва да влезеш в мисленето на народа си и да създадеш един по-добър свят такъв, какъвто го виждаш. Не да се опитваш да откраднеш пари за яхта и кола. Изключително несъотносимо е усещането за историческа роля с корупционните мотивации на политиците на Прехода“. Това заяви културологът и медиен експерт доц. Георги Лозанов в интернет предаването „По острието с Калоян Константинов“.

По думите му това, в крайна сметка, е свързано с удоволствие от собствената значимост. „Къде-къде по-приятно е да свързват теб и наследниците ти с някакво добро дело и благо за общността, отколкото с битов егоизъм. Затова ми се струва, че тази политическа класа не разбира същинската радост, която ѝ носи това, че участва в политиката“, смята той. 

Според него за политиците е ласкателство да бъдат наречени „хедонистични егоцентрици“, тъй като хедонизмът все пак е философско течение. „Те са битови хитреци“, каза доц. Лозанов, като описа политическата ни класа с дуите: „Кон за кокошка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама