Републиканци за България: Докладът на САЩ е червен картон за модела Борисов-ДПС

14:47, 31 мар 21 / Новият парламент 25 1951 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Излезе поредният унищожителен по отношение на България доклад на Държавния департамент на САЩ. В него остро се критикува състоянието на човешките права в страната, като особено силни са критиките по отношение на свободата на словото, независимостта на съдебната система и състоянието на правоохранителните органи. Позицията не просто преповтаря, а и усилва казаното преди няколко седмици от сенаторите от комисията по външна политика Боб Менендес /демократ/ и Джими Риш /републиканец/. Тя е поредният ясен сигнал от страна на евроатлантическата общност, че моделът на управление Борисов-ДПС е изчерпан. Това се посочва в съобщение на ПП „Републиканци за България“.

Обезпокоени сме от факта, че управляващата коалиция има навика да неглижира подобни послания. Това поведение показва неразбиране на начина, по който функционират международните отношения. Цензурата, заглушаването на свободата на словото и липсата на върховенство на закона са несъвместими с демокрацията и западната цивилизация, към която принадлежим. Те са в разрез с евроатлантическите ценности и няма да бъдат приети от чуждестранните ни партньори“, посочват от партията.

Ние от ПП „Републиканци за България“ разглеждаме доклада на Държавния департамент като силно политическо послание, което е отправено до премиера Бойко Борисов и засяга пряко най-близките хора от неговото обкръжение. Това дава отговор на въпроса, че нов кабинет начело с Борисов няма да има. В този смисъл докладът е червен картон за проваления модел на управление Борисов-ДПС. Ние от ПП „Републиканци за България“ работим за промяна. Предвиждаме да осъществим реформа, която да гарантира независимостта на съдебната система и да приемем нов медиен закон, в чиято основа са залегнали свободата на словото и плурализмът на мненията. Работим за изграждането на държава с правила“, заявяват от партията.

Напишете коментар
Коментари: 7
1 Анонимен 16:51, 31 мар 21

Това трябва да спре на 4 април

2 Жаки 16:55, 31 мар 21

Пак ни излага Бойко по света и у нас! Не бива да го допускаме повече, затова на 4 всички трябва да гласуваме!

3 Stan 17:17, 31 мар 21

Налага се да спрем джипката. Иначе рискуваме катастрофа. 21!

4 уууууу 18:26, 31 мар 21

Само критики,санкции и срам с този човек.Републиканци ще наложат нов модел на управление!

5 Анонимен 18:47, 31 мар 21

Щом и официален Вашингтон вече говори открито, значи картонът е Deep Purple!

6 Аладин 16:02, 01 апр 21

Тези картони за какво ле не ни ги раздават, това трябва да спре. На 4-ти да гласуваме за промяната.

7 Божидар 19:50, 01 апр 21

На 4 април и народът ще им даде червен картон! Успех на Републиканците!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама