Ладислав Бартоничек ще управлява всички активи на PPF Group

20:30, 29 мар 21 / Свят 25 2233 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Екипи от професионални мениджъри управляват компаниите, които са част от PPF Group и ще продължат да го правят под ръководството на Ладислав Бартоничек, съобщиха от „bTV Media Group“. 

До това решение се стигна след като чешкия милиардер Петр Келнер, който е един от основателите на PPF Group, загина в събота в катастрофа в Аляска. Той бе най-богатият чех и един от най-влиятелните хора в Централна Европа. В България той притежаваше „Telenor“ и „bTV Media Group“, която придоби при покупката на нейния собственик CME.

Компанията заявява, че загубата на нейния основател няма да се отрази на оперативното функциониране на PPF Group. Тя ще продължи да осъществява своите инвестиционни планове и визията, формулирана от Петр Келнер и неговия екип, посочват от групата.

Снимка: bTV Media Group

Кой е Ладислав Бартоничек?

Ладислав Бартоничек се присъединява към PPF преди близо 30 години, а от 2007 г. е акционер в групата с дял от 0.55%. Освен него също толкова голям дял в холдинга има и Жан Паскал Дювиузар. Останалите 98.92% се държат от основателя Петр Келнер.

Бартоничек е бил директор на Sotio, биотехнологична компания, част от групата, от 2014 г. до 2018 г. В периода между 2007 г. и 2013 г. е изпълнителен директор и член на борда на директорите на Generali PPF Holding, една от най-големите застрахователни групи в Централна и Източна Европа, която оперира като съвместно предприятие на PPF Group и Assicurazioni Generali. От 1996 до 2006 г. заема длъжността изпълнителен директор на застрахователното дружество Česká pojišťovna. Завършил е електроинженерство в Чешкия технически университет. Има магистърска степен по бизнес администрация от Института по технологии в Рочестър, предаде „Капитал“. 

Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро и управлява 98 000 служители в световен мащаб (към 30 юни 2020 г.). PPF работи в 25 държави, като инвестира в множество пазарни сегменти, включително финансови услуги, телекомуникации, медии, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. Ръстът на PPF Group се основава на развитието на традиционни и нови индустрии, изграждането на модерна инфраструктура, цифровата икономика и свързването на чешкия талант и способности с глобалните възможности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама