Кралица на Световната купа: Боряна Калейн с пет медала

13:24, 28 мар 21 / Спорт 25 3995 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За Боряна Калейн Световната купа в София приключи с трети златен медал. Грацията бе над всички и във финала на лента, а съчетанието й бе оценено с 22,150 точки. Втора на този уред е Анастасия Салос (Беларус) - 21.600 точки, а трета е София Рафаели (Италия) с 21,350.

Така Калейн ще сложи във витрината си общо пет медала от турнира в София. По-рано днес тя завоюва златните медали на бухалки и обръч, като заслужи и бронз на топка. В многобоя тя се окичи със сребърен медал.

Пет медала за Калейн, три за ансамбъла ни в София

 

Kралица на Световната купа и любимка на публиката

Боряна Калейн стана кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София и любимка на феновете. Втора и трета в подреждането за кралица на Световната купа са Стефани Кирякова от ансамбъла на България и Катрин Тасева, предаде БНР.

По традиция кралицата на Световната купа получи и красивата короната, изработена от сребро и инкрустирана с бели и лилави циркони. Тиарата е направена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер, а процесът за създаването й отнема 1 месец. Короната е преходна и се връчва всяка година на победителката в журналистическото допитване.

Официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти, освен кралица на Световната купа, избраха за първи път и най-грациозната чуждестранна гимнастичка - италианката Милена Балдасари, която се подготвя от Жулиета Канталупи, внучка на великата Жулиета Шишманова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама