Божков обеща да изпрати политици в затвора, ако влезе в парламента

11:47, 28 мар 21 / Новият парламент 25 2654 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Божков обеща да изпрати политици в затвора, ако влезе в парламента

Бизнесменът ще се допитва до народа по всички важни въпроси.

Бизнесменът и отскоро политик Васил Божков обяви, че ако влезе в парламента, до 3 месеца ще има много политици в затвора.  Божков Предизборното си обещание той направи по време на интервю на живо, излъчвано във Facebook и Youtube.

„Ако спечелим изборите, до 3 месеца ще има много политици в затвора“, обеща той и поясни, че има предвид „всички членове на хунтата – Бойко, Влади Горанов, Емил Караниколов, Шиши“, на които ще им бъдат „повдигнати обвинения с факти и доказателства“.

„Когато се върна и, ако имам достатъчно позиции в парламента, Гешев няма да бъде главен прокурор“, закани се Божков и добави, че това ще стане с промени в закона.

Той обеща да разруши и обръчите от фирми на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. „Това е гаранция. Обещали сме го“, заяви той.

Борбата с битовата престъпност пък ще се води с камери навсякъде и всеки нарушител ще бъде арестуван до 10 минути – малко като „Биг Брадър“, но пък ефективно.

В продължилото близо час интервю бизнесменът отговаряше на разнородни зрителски въпроси. Сред засегнатите теми бяха не само политиката и бизнеса, но и ФК „Левски“, образованието, мерките по време на пандемията от коронавирус, отношението му други известни лица и др.

Без коалиции с досегашните политици

Божков обяви, че ако влезе в парламента няма да се коалира с никого. „Ако искаме промяна, алтернативата сме ние. Да правим коалиция с бивши политици, които досега са се упражнявали, няма смисъл“, заяви той.

Въпреки, че преди месец подаде ръка на Слави Трифонов и му предложи да се явят на изборите с общи листи, днес Божков смята, че телевизионният водещ не е човек, който може да управлява държавата.

„Слави го познавам много отдавна. Той е по-скоро бизнес ориентиран. Не мисля, че Слави е човек, който може да управлява държава. Партията му е разпарчетосана на корпоративни групички. Ако се вгледате в депутатите, ще видите, че те са поставени там от определени групировки или икономически структури”, коментира той.

По думите му останалите опозиционни само се заканват, но после влизат във властта и действат на принципа „гарван гарвану око не вади“. „Аз поне не съм гарван“, обяви Божков.

Гласа на народа

Създателят на ПП „Българско лято“ обяви, че по важните въпроси, които изискват широко обществено обсъждане ще се провеждат референдуми, защото „колективният разум винаги е по-прав от индивидуалния“.

Божков не се страхува да се допита до общественото мнение развитието на атомната енергетика, легализацията на марихуаната и дори членството на страната в ЕС и НАТО – ако отговаря на националните интереси.

За Борисов...

„Бойко Борисов е изключителен бедняк за мене“, обяви Божков, когато го попитаха за финансовото състояние на премиера. Според него богатството означава да „създадеш нещо, което да остане след тебе“, а премиерът не можел да си покаже парите, тъй като са присвоени.

„Какво има Бойко? Няма нищо. Той е един нещастник за мене“, продължи Божков и го сравни с главатаря на мексикански наркокартел: „Каква разлика виждате между него и Ел Чапо? И едните пари са незаконни, и другите са незаконни.“ Божков заяви, че разполага с информация за част от парите на Борисов, които били в ръцете на физически лица и банки в чужбина, но сега нямало да я огласи.

Познанствата му в едрия бизнес

Зa Aлeкceй Пeтрoв – „Пoзнaвaмe ce нeмнoгo дoбрe. Нямaм мнeние“. Зa Цвeтeлинa Бoриcлaвoвa – „В първoтo прaвитeлcтвo нa Бoйкo имaшe oгрoмнo влияниe. Cлeд тoвa миcля, чe нямa. Нo тoвa e мoe cтрaничнo мнeниe“.

 Зa ТИМ  - „Нe ги пoзнaвaм“. Зa Кирил Дoмуcчиeв – „Бизнecмeн - пoвeчe крeдити, oткoлкoтo cрeдcтвa. Кoмплeкcaр, мaлкo ми приличa нa пуяк“. Зa Гришa Гaнчeв – „Ceриoзeн чoвeк, нaтиcнaт oт хунтaтa в мoмeнтa“. Зa Млaдeн Михaлeв-Маджо – „Приятeл ми e oт гoдини. Нищo нe мoгa дa кaжa зa нeгo, ocвeн дoбри нeщa. "

Как бизнесът му оцеля

Инвестиции в криптовалута са спасили бизнеса на Васил Божков от удаите на властта. „Харесвам криптовалутите и хунтата не можа да ми нанесе кой знае какви финансови щети благодарение на криптовалутите... Биткойнът е най-стабилен в момента и расте - купувам го и го продавам“, коментира той.

На въпрос дали след обвиненията срещу него и отнемането на лицензите за хазартната му дейност в България управляващите са успели да го направят от милиардер в милионер, Божков отговори: „Нека това го запазя в тайна, да не им давам толкова информация“. От думите му стана ясно, че  имуществото и сметките му продължават да са запорирани, въпреки някои съдебни решения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама