„Не съм Магьосника от Оз“: С много оправдания Ясен Петров се насочи към мача с Италия

12:30, 27 мар 21 / Спорт 25 3221 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Под формата на оправдание за загубата от Швейцария премина пресконференцията на националния селекционер Ясен Петров преди предстоящия двубой с Италия. В неделя от 21.45 ч. футболните национали се посрещат фаворита в групата на стадион „Васил Левски“.

Това ще бъде втори мач за българския тим. На старта на световните квалификации България отстъпи с 1:3 срещу Швейцария след много груби грешки и слабо първо полувреме.

„Не беше много приятно това, което го видяхме 12 минути. Имахме само три дни да работим с отбора, нямахме дори контролна среща и нямаше как да си предадем идеите. Няма да се оправдаваме, но имайте предвид, че швейцарците искаха да ни разгромят. Имахме и четирима дебютанти, което трябва да се отчете. Имахме ясен план как да тръгнем, но нищо от него не се получи“, коментира Петров, цитиран от „Дневник“.

Швейцария е машина, това е отбор, който седем години е създаван. Няма да ви говоря за историята, тяхната система, която работи. Имам чувството, че се познават само по слух, каза още Петров.

Според селекционера, ако трябва да бъде откроено нещо положително, това е реакцията след изоставането с 0:3. Това е нещо, върху което искаме да стъпим. Може да не разполагаме с голям ресурс, но можем да се сбием.

Преди световните квалификации: Изненади и нови лица сред националите по футбол

Той защити избора си за титулярен състав и добави, че отново би заложил на същите футболисти заради по-големия им опит. „Статистиката я знам наизуст. Как ние за три дни да научим нашия отбор да владее топката. Това е невъзможно, а срещу нас имахме световни шампиони. Пред вас не стои Магьосникът от Оз. Опитваме се единствено да вдигаме духа. Ако има критики, давайте - изливайте ги срещу мен. Имахме четири тренировки“.

Този отбор се нуждае от подкрепа, казвам го още веднъж. Ако има критики, нека да бъдат към мен, не към играчите. В съблекалнята всичко е перфектно. След мача нямаше реакция от колега към колега. Футболистите имаха желание, при това огромно. Аз нося отговорност за първите 12 минути, явно съм ги надъхал малко повече, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама