Пиронкова победи украинка и се класира за втория кръг в Маями

09:27, 25 мар 21 / Спорт 25 2099 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Мастъра в Маями (САЩ), след като елиминира 18-годишната украинка Марта Костюк със 7:6 (4), 3:6, 6:3. Следващата съперничка на 33-годишната българка, която мина през квалификациите, е поставената под номер 7 в схемата и осма в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус.

Пловдивчанката играе в Маями за първи път от 2017 година. Най-доброто ѝ класиране в турнира е трети кръг. До момента няма мачове срещу Сабаленка. Двубоят им в Маями е тази вечер, съобщи bTV.

Димитров и Пиронкова се изкачиха в ранглистите

Пиронкова, която е под номер 131-а в света и 85-ата в ранглистата Костюк играха дълъг първи сет, който продължи близо час. След разменени пробиви на сервиса се стигна до тайбрек, в който българката бе много стабилна и го спечели със 7:4 точки. Във вторият сет отново имаше пробиви и от двете страни на мрежата, но този път младата украинка показа повече увереност и спечели с 6:3. В третата част Пиронкова не изпусна инициативата, като проби на два пъти сервиса на съперничката си. В четвъртия гейм Пиронкова спаси пет точки за пробив, но в крайна сметка не удържа подаването си. Впоследствие Костюк пробива, а след това спаси два мачпойнта, но в крайна сметка Пиронкова наложи волята си. Костюк записа повече асове от Пиронкова (5:1), но пък нашата тенисистка не допусна нито една двойна грешка за разлика от украинката - седем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама