Акт за работещо столично заведение чак на третия ден от локдауна

16:28, 24 мар 21 / София 25 3964 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Още преди втория локдаун столично заведение се закани, че няма да затвори въпреки ограниченията, които здравните власти наложиха. Още тогава на страницата на ресторанта във Facebook собственичката написа, че въпреки че бизнесите няма да работят и няма да имат приходи, банките ще си търсят вноските по кредитите. И тя не може да си позволи да затвори.

Тогава жената обяви гражданско неподчинение, като подчерта, че след една година локдаун няма никаква промяна. „И за какво тогава пак? Да повториш и потретиш грешките и да се надяваш на различен резултат е дефиницията за глупост и лудост“, написа тя. „И наистина не разбирам как хотелите във Велинград са пълни, но малките ресторанти в София трябва да затворят!? Covid-19 явно има само в ресторантите в София“, негодува собственичката.

И заканата беше изпълнена. Оказа се, че заведението работи цели три дни преди да бъде проверено от властите.

„Уважаеми фенове и анти-фенове, най-накрая проверката дойде. Защо им отне три дена, като заведенията сеят чума - ум не ми побира... Нямаше кръвопролития, съжалявам. Най-културно ни написаха актовете, полицията беше изключително професионална! Очакваме затваряне... по някое време“, написаха днес в страницата на заведението.

Банката иначе пак се обади да попита кога евентуално ще си платя заема - аз им отговорих... евентуално когато НАП плати полагаемото. Междувременно се чува, че след настъпилите бружения Меркел е дала стъпка назад и е отменила локдауна... въпреки че там колегите са сравнително обезщетени“, посочи собственичката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама