Валежите спират, но само за кратко

07:00, 23 мар 21 25 1325 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен до силен, с него застудяването ще продължи. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2 и 7 градуса.

През нощта отново облачността ще се увеличи и на много места ще започнат валежи от сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и временно ще отслабне.

По Черноморието ще бъде без валеж, облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-7 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

Утре вятърът от северната четвърт отново ще се усили, особено в източната половина от страната и с него ще застудее още. Облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще превали сняг. По-съществени ще са валежите в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България.

В четвъртък ще остане студено, макар че дневните температури ще бъдат малко по-високи. Сутрешните ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10, минус 12 градуса. В източните райони и на отделни места в планините все още ще превалява слаб сняг. Вятърът ще е все още със северна компонента, но ще отслабне, съобщиха от НИМХ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама