Жълт код за дъжд и сняг за 13 области

07:00, 21 мар 21 25 1875 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код е в сила в 13 области от страната за значителни количества дъжд и сняг. В областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Кърджали се очакват валежи от дъжд в равнинните части и от сняг в планинските райони. В София, София-област, Перник и Кюстендил значителните валежи ще са от сняг. Ще се образува снежна покривка около 10-15 см.

Над страната ще премине средиземноморски циклон, който от залива Сирт ще се премества на североизток към Балканския полуостров и ще доведе до валежна обстановка. Времето ще е облачно, в по-голямата част от страната, с изключение на североизточните райони, ще има валежи от дъжд, а в Подбалкана и по високите полета – от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, като и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи, ще се образува и снежна покривка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и надявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама