Фалшификаторът на банкноти не е бил служител на ВТУ „Тодор Каблешков"

19:30, 17 мар 21 / София 25 3359 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ опроверга поднесената в част от медиите информация относно извършената от СДВР проверка по повод отпечатани фалшиви банкноти.

Припомняме, че вчера прокуратурата обяви, че в печатница във висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ са се печатали фалшиви банкноти, като са открити 4 млн. долара и 3,6 млн. евро менте. А по-късно стана ясно, че са задържани мъж (48 години) и жена (54 години).

От университета твърдят, че задържаното при акцията лице не е и не е било в трудови правоотношения с ВТУ. A помещението, използвано за печатарски услуги, е отдадено под наем на друго юридическо лице - „ВТУ Каблешков“ ЕООД. Висшето учлище посочва още, че при направената проверка вчера не е са намерени и иззети доказателства в присъствието на поемни лица, служители на учебното заведение. По думите им единствено е описана и оставена на отговорно пазене печатарска машина, доставена през 1986 г. и предоставена с договора за наем на фирмата.

В писмото те отричат ректорът им в изявление да е казал, че банкнотите са открити в помещение на Висшето транспортно училище.

Пълния текст на писмото може да видите тук. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама