Затварят част от магистрала „Хемус“ тази нощ

18:30, 13 мар 21 25 2074 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес в 20 ч. тунел „Витиня“ на магистрала „Хемус“ ще бъде затворен до 6 ч. сутринта в неделя (14 март) и в двете посоки. Причината е, че съоръжението ще бъде почистено, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Трафикът в посока София ще се пренасочва по пътя Ботевград - София на пътната връзка при 35-ти км и ще се връща на магистралата при 30-ти км на пътна връзка „Витинска река“.

В посока Варна автомобилите ще преминават по обходния маршрут по пътя Ботевград - София при пътна връзка „Витинска река“ на 35-ти км и ще се включват в магистралата при 47-ми км на пътен възел „Ботевград“.

Снимка: БГНЕС

За три часа в неделя затварят и участъка от Южната дъга на Околовръстния път

Междувременно стана ясно, че в неделя за три часа - от 7.00 ч. до 10.00 ч., ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли „Лозен“ и „Герман“.

Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира пасарелка в участъка.

Първата от предвидените три пасарелки на реконструиращата се 6 км отсечка от Южната дъга на Софийския околовръстен път (СОП) между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост“ е в района на кръстовището за с. Лозен. Тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

Ще строят два пешеходни надлеза по Южната дъга на Околовръстното в София

За повишаване безопасността на пешеходците проектът за реконструкция на участъка от Южната дъга предвижда изграждането на още две пасарелки.
Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м. Той е във формата на лека дъга и премоства Софийския околовръстен път без междинни подпирания. Металната конструкция е с най-висока степен на антикорозионна защита, допълват от АПИ.

Съоръженията ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама