ВМРО: Обявяваме България за зона без ЛГБТИ-пропаганда

17:30, 12 мар 21 / Новият парламент 25 2415 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Няма да допуснем агресивния либерализъм на ЕП да погълне нормалността в държавата ни, заявиха в остра позиция от ВМРО – Българско национално движение относно приета вчера от ЕП резолюция, провъзгласяваща ЕС за свободна зона за ЛГБТИ. Тази скандална декларация е подкрепена от 492 евродепутати срещу 141 против и 46 въздържал се.

По време на дискусията евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи силно изказване, в което обвини вносителите на документа в опит за заличаване на християнските корени на Европа.

Наясно сме, че искате да унищожите семейството като ценност в нашите общества. Знаем, че искате да наложите по неестествен и опасен начин идеите си и да ги превърнете във факт, както научният такъв, че съществуват само два пола. Наясно сме, че искате да изтриете всички основи на традиционните европейски и християнски ценности. Това, което трябва да знаете обаче, е, че ние няма да го позволим", заяви Джамбазки.

 

Не приемаме за допустими и тенденциозните и системни изказвания и публикации в Twitter на председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. ЕС е свободна зона за ЛГБТИК - може да бъде лично мнение на редови гражданин на ЕС, но не и пост в официалния профил на човек, заемащ висок пост в ЕК, подчертаха от ВМРО.

 

Това, от което със сигурност се нуждаем, е създаването на Европейска харта за семейните права, която ще осигури правна защита на традиционните семейства и ще затвърди една проста истина - семейството се състои от майка, баща и техните деца. Ето защо още с учредяването на 45-ото Народно събрание ние от ВМРО ще поискаме първият му акт да бъде решение, което да забрани джендър пропагандата на територията на страната“, обявиха от партията.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама