Уикендът започва с топло време

07:00, 13 мар 21 25 1803 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. В северозападните райони ще превали слаб дъжд. След обяд на места и в планинските райони ще превали, а от северозапад облачността ще намалява. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, след обяд за кратко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около 0 градуса, съобщават от НИМХ. 

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб югозападен вятър и температурите ще се повишат още малко: минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 13 и 18. Още през нощта срещу понеделник облачността ще се увеличи и вплътни и през следващите дни ще преобладава облачно време.

В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна България. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Към вечерта във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама