Големите кавички на седмицата (8 - 12 март)

13:00, 13 мар 21 / Големите кавички 25 5991 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (1 - 5 март)

Ние живеем скромно, моят син продължава да износва мои стари дрехи. Той не ходи да си купува. В ежедневието не може да кажете, че е мой син“, каза лидерът на „Воля“ и представител на Патриотичната коалиция „Воля“ и НФСБ Веселин Марешки в ефира на bTV, където бе поканен заедно с неговия син. 

За мен е много важно, че децата ми са скромни и нямат пороци. Това се дължи на доброто възпитание и недопускането да се превърнат в разглезени“, разказа още бизнесменът. 

Той сподели как в началото на 90-те години на миналия век е обмислял да емигрира, защото със съпругата му живеели изключително бедно, но се отказал и създал първия си бизнес у нас. 

„Тогава със съпругата ми нямахме нищо. Живеехме в една вила 40-50 кв. м., която е само от дъски изкована. Имаше процепи и духаше от всякъде. Нямахме много опции в България. Изхранвахме сина ни с помощи от Българския червен кръст. Слава Богу, че го има“, посочи още лидерът на „Воля“.

„Съгласих се да се докосна до политиката заради поканата на ВМРО, защото в този парламент имаше много хора, които хич ги нямаше. ВМРО изпълни всичките си обещания“, каза журналистът Иван Тенев, известен и с псевдонима Агент Тенев, в ефира на bTV относно участието си в гражданските листи на ВМРО в 24-и МИР в столицата. 

Според него има доста трески за дялкане в парламента и ако стане депутат ще работи за района, в който се е кандидатирал.

Политиката е работа в машинното отделение. Тя не е да стоиш на палубата и да целуваш момичетата, и да обясняваш, защо е било сложно да свършиш нещо“, каза в ефира на bTV председателят на партия КОД и водач на листите в 3 МИР - Варна и в 24-и МИР в столицата Петър Москов. 

Сред приоритетите на партията си той очерта: „Силна държавност, която единствена може да ни гарантира опазване от монополите, от разбойниците – с ясен ангажимент в образование, здравеопазване и сигурност. Декомунизация на обществото – лустрация, откъсване на връзките със старите комунистически системи, които превърнаха живота ни в това, което е. И същото отношение към новите комунисти, които налагат розовия фашизъм под формата на това, че не можем да говорим, не можем да мислим и трябва да слагаме политически цели пред икономиката си“. 

Преди да се присъединим към ЕС, трябва да отворим Конституцията. Една от причините е, че по-малобройните общности, които живеят тук, трябва да бъдат включени. Готови сме не само за българите, но и за хърватите, торбешите, египтяните, австрийците, румънците и други от по-малките етнически общности“, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, коментирайки изявлението на външния министър Буяр Османи, че югозападната ни съседка е готова да впише българите в Основния закон, „ако трябва“, предадоха от „Трибуна.мк“, цитирани от Агенция „Фокус“. 

„Ние сме отворено общество, европейска държава и ще последваме примера на европейските държави“, допълни още той. 

„Данъци трябва да се плащат, защото така работи държавата“, коментира рап изпълнителят Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, относно решението за подпомагане на артистите, пострадали от Корона кризата. Според него обаче за компенсациите трябва да има критерии, „защото всеки може да се снима с една балалайка и да каже, че е музикант“ и да иска да му се дадат 4 хил. лв.

„Музикантите би трябвало да са най-свободната част от едно общество, най-независими и одухотворени. И като ги видя така, наобиколили началника с тъжен поглед, с тази молба за помощ, и ми става кофти...“, сподели още той. 

Има провокатори, които пускат нарочно (бел. ред. - снимки в социалните мрежи) – събират се в някой ресторант, пускат си, че са се събрали повече хора, за да може да ни принудят да затворим целия бранш. За това РЗИ-тата – строг контрол“, разпореди премиерът Бойко Борисов на заседание на правителството днес.

Той обърна внимание и на работата на търговските центрове. „Моловете - те си работят. Срещате се с ръководствата по места и им казвате: спазвате правилата - работите, не ги спазвате - не работите“, заръча още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама