60 см ще е дълга бюлетината за изборите

15:19, 11 мар 21 / Новият парламент 25 2759 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ЦИК утвърди бюлетините за изборите на 4 април. Те ще са дълги 60 см. и са предадени за отпечатване в БНБ, обяви говорителят на ЦИК Таня Цанева по време на редовния брифинг на комисията.

„Приехме решение за това как ще се гласува в секции в болничните заведения. Съгласно инструкциите на главния лекар, в болниците ще има два вида секции - едните ще бъдат за стационарно болни, а другите ще бъдат за болните от COVID-19“, добави Цанева, цитирана от БГНЕС.

Върховният съд върна делото за видеонаблюдението на вота

ЦИК регистрира и неправителствени организации като наблюдатели, а също и социологически агенции, които ще извършват изследвания.

Първо ще бъдат изпратени бюлетините зад граница, като общият брой на подадените заявления от чужбина е 87 997. Относно гласуването в чужбина Цанева поясни, че до 13 март ще се уточни броят на секциите. „Съвместно с МВнР ще ги уточним. По принцип разговорите, които сме имали с МВнР, там, където се очакват да гласуват повече наши съграждани, а има възможност за по-малко секции, ще се опитат да направят евентуално секции с повече от 1 кабина. Това е единият от вариантите. Тепърва обсъждаме вариантите, за да създадем условия, за да могат да гласуват всички желаещи“, коментира тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама